Yesterday’s Pompey news more than chip paper

Was Tony Adams contemplating a controversial move for Joey Barton?

Was Tony Adams contemplating a controversial move for Joey Barton?

2
Have your say

Arecent house move unearthed a boxload of old copies of The News, which had been lying forgotten about in some dark and musty corner of Cross Towers.

Arecent house move unearthed a boxload of old copies of The News, which had been lying forgotten about in some dark and musty corner of Cross Towers.

In a not-particulary-well-hidden attempt to get out of anything which resembled manual labour, this box and its contents then assumed monumental importance whenever Mrs Cross was in the vicinity.

Little did I realise my faffing would then go on to uncover some absolute gems of stories from The News in years gone by.

Viewed through today’s prism these back pages delivered some fascinating, intriguing and downright hysterical headlines and sub-decks.

So, I felt it my duty to bring these Pompey beauties to you in quiz form.

You’ve got multiple-choice answers and one clue – all headlines appeared in 26 months between the end of 2008 and start of 2011.

Answers at the bottom.

1. X: I WANT TO STAY AT POMPEY

Sunderland match-winner quashes talk of a move away from Fratton

a) Peter Crouch b) Jermain Defoe 
c) David Nugent d) Barry Harris

2. ADAMS KEEN ON X

Tony eyes ex-Arsenal team-mate as potential new coach at Fratton Park

a) Martin Keown b) Paul Merson 
c) Dennis Bergkamp d) Gus Caesar

3. X WILL BE BIG HIT THIS TIME

Blues man backed to see off challenge of rivals and show fans true worth

a) Glen Little b) John Utaka 
c) Richard Hughes d) Armand Traore

4. ADAMS: X CAN BE A POMPEY STAR

Boss backs under-fire player but warns he’s running out of time

a) Sean Davis b) Martin Cranie 
c) Nadir Belhadj d) John Utaka

5. X CAN BE BLUES’ STAR STRIKER

Striker tipped to shine in lead role

a) Theofanis Gekas b) John Utaka 
c) Beh Sahar d) Jason Roberts

6. POMPEY SNAP UP X AND X

Adams brings in duo after FA Cup exit – as Blues close in on Saviola deal

a) Mullins and Pele b) Basinas and Pennant c) Gekas and Mvuemba d) Toure and Dzeko

7. WE’LL MAKE X A STAR

Pompey boss Hart vows to help ace make up for lost ground at Fratton

a) Arnold Mvuemba b) Tal Ben Haim

c) Angelos Basinas d) Thoefanis Gekas

8. ADAMS PAVES WAY FOR X

Pompey boss open to controversial move and fight to bring back O’Neil

a) Nicolas Anelka b) Craig Bellamy

c) Joey Barton d) Luis Suarez

9. IT’S TIME TO PUT UP OR SHUT UP, X

No doubt in prospective owner’s good intentions but Pompey fans have had enough of all talk, no action

a) Paul Duffen b) Sulaiman Al Fahim c) Joseph Cala d) Rob Lloyd

10. I’LL BE HONEST WITH YOU

New man says he is ready to tackle the CVA and appoint manager to lead Blues revival

a) David Lampitt b) Trevor Birch

c) Peter Storrie d) Andrew Andronikou

11. THE PULL OF HIS BELOVED POMPEY PROVED IRRESISTABLE BUT X KNOWS DIFFICULT DAYS LIE AHEAD

a) Alan McLoughlin b) Andy Awford c) Paul Hardyman d) Barry Harris

12. WE FIGHT ON

Impassioned manager stands up for Pompey after Dindane bags late leveller

a) Paul Hart b) Avram Grant c) Tony Adams d) Jack Tinn

13. POMPEY MAKE MOVE FOR X

Blues approach boss who is ‘excited’ at prospect of job at Fratton

a) Brendan Rogers b) Avram Grant

c) Slaven Bilic d) Steve Cotterill

14. X AT THE TOP OF POMPEY WISH LIST

Expected backlash to ’Arry return leaves someone else in pole position

a) Paul Hart b) Avram Grant c) Roberto Mancini d) Jose Mourinho

Pompey quiz answers: 1) b 2) c 3) b 4) d 5) b 6) a 7) b 8) c 9) d 10) a 11) b 12) b 13) c 14) c